Alles wat u moet weten over het planten en verzorgen van de manchuriannoot

Manchurische walnoot
Zeer weinig bekende familielid van de in het Verre Oosten geboren walnoot. In de natuurlijke omgeving is het te vinden in Noord-China of op het Koreaanse schiereiland. De manchurische walnoot groeit als een boom in het wild, grenzend aan loof- en naaldbossen. Deze prachtige plant heeft veel nuttige eigenschappen. Hoe een Manchurian-noot van volledige lengte te kweken, zullen we hieronder bespreken.

Manchurian noot: beschrijving van de boom

Extern is de plant vergelijkbaar met walnoot, maar er zijn verschillende verschillen. Walnut manchurian heeft een kroon diameter van ongeveer een meter, de hoogte van een volwassen plant is maximaal dertig meter. De stam is plat, rechtopstaand, met een spreidende ronde kroon.

Bladeren complex, groot, oneven geveerd, de lengte van de bladplaat kan tot een meter groeien. Op de bladplaat bevinden zich 7 tot 19 ovale vellen tot 20 cm lang en zijn puntig met getande zijden.
Manchurische walnoot
Fruitboom van maximaal acht centimeter lang, heeft een dichte schaal, ovale vorm, bevestigd aan de takken tot zeven stukken in een bos. Fruitrijping duurt van augustus tot oktober. De schors van jonge zaailingen is glad, grijs van kleur, wordt uiteindelijk donkergrijs of zwart.

De vruchtdragende plant begint in 4-10 jaar. Moer vormt zowel mannelijke als vrouwelijke bloemen. Mannen worden vertegenwoordigd door lange oorbellen en vrouwen hebben het uiterlijk van kleine borstels met een klein aantal bloemen. Blossom walnoot niet eerder dan eind april – begin mei.

Weet je dat? De bladeren van de manchurische walnoot bevatten esters, ascorbinezuur, alkaloïden, caroteen en bezitten tannine-eigenschappen.

Manchurische walnoot

Waar is de beste manier om een ​​walnoot te planten?

Omdat de Manchu-noot in een grote boom groeit, moet het te beplanten oppervlak ook geschikt zijn. De landing is het best gedaan, zodat er op een diameter van tien meter niets van groeit.

Fruitbomen, die te dicht bij de manchurische noot groeien, voelen zich ongemakkelijk. Moet houdt van licht, vocht en tolereert het drogen van de grond niet.

Groeiende Mantsjoerijse noten

Om een ​​manchurian noot op uw site te laten groeien, kunt u het vermenigvuldigen met zaailingen, zaden of bouillon.

U zult waarschijnlijk geïnteresseerd zijn om te lezen over dergelijke soorten noten als walnoot, nootmuskaat, bos en zwart.

Hoe en wanneer een walnoot planten

Het planten van Mantsjoerijse noot vereist verschillende voorwaarden:

 • zaaien van walnoot zaailingen in de herfst van half oktober tot november, is deze plant beter gezogen in de herfst aanplant. De put voor de zaailingen moet diep zijn met het gebruik van drainage (stenen, stenen, puin); Put onder de noot
 • de tweede laag na drainage wordt met zode bodem gelegd met toevoeging van zand en mest; aarde
 • aan de zaailingen zetten een steun, de grond rond de plant wordt geramd en gevuld met water, mulch. Mulch zal niet toestaan ​​dat vocht verdampt, wat zal voorkomen dat het wortelsysteem bevriest. Manchurische walnoot
 • Belangrijk! Als het u in de herfst niet lukt om een ​​zaailing te planten, kan dit in de lente. Bewaar de plant tot de lente in de kelder kan zijn of door hem op de site te graven.

  Reproductie van walnoot

  Manchurische walnoot wordt geteeld zowel uit zaden als uit zaailingen. Primair is het kweken van zaailingen, omdat de fruitboom zich op het vierde jaar na het planten bevindt, in tegenstelling tot zaden (niet eerder dan 10 jaar).

  Aanplant van Mantsjoerijse walnoot van walnoot wordt uitgevoerd door verschillende manieren om het plantmateriaal te bereiden. De eerste methode is om de moer op te slaan tot de lente bij lage temperaturen en lage luchtvochtigheid. Voor het planten worden de noten tien dagen in water gedrenkt. Water verandert regelmatig.

  De tweede manier – laat de noten een dag in het water (30ºC) weken. Na het weken wordt het fruit twee tot drie maanden bewaard bij een temperatuur van niet hoger dan + 5ºC.
  Reproductie van walnoot
  De derde weg – weerstaan ​​de vruchten een maand bij een temperatuur van 20ºC en plaats ze onder de sneeuw. Welke methode je ook kiest om het plantmateriaal te bereiden, de laatste stap is het planten van de zaden. Grond voor het zaaien moet vooraf worden geëxpandeerd, bewaterd en bestrooid met as.

  De zaaidiepte mag niet meer dan zeven centimeter bedragen, plaats de moeren op de ribben. Op een vierkante meter worden niet meer dan tien zaden geplant. Herfst zaailingen stijgen twee of drie weken voor de lente. Na een jaar kunnen de zaailingen worden verplaatst naar een permanente habitat.

  Om de walnoot snel te laten groeien, worden de wortels een beetje afgesneden. Zaden die in de herfst zijn geplant, springen beter op dan de lente, maar ze moeten worden beschermd tegen muizen en worden besprenkeld voordat ze kerosine gaan planten. Er moet aan worden herinnerd dat een plant die is gekweekt uit zaden mogelijk niet de genetische code van de ouder heeft.

  Als je geen last wilt hebben van zaden, kun je een Mantsjoeriaanse noot planten of een zaailing kopen. Het planten van zaailingen voor een betere overleving wordt uitgevoerd in de winter.

  Het wortelsysteem van de Manchurian-walnoot groeit snel, dus probeer de wortels zo min mogelijk te beschadigen wanneer u de zaailing op een vaste plek plant. De manchurische noot met het gestoorde wortelsysteem zal niet wennen.

  De put moet diep zijn met het gebruik van drainage. Als u meerdere zaailingen tegelijkertijd wilt planten, mag de afstand tussen hen niet minder zijn dan tien meter. Omdat het wortelsysteem van de Mantsjoeriaanse noot hoog ontwikkeld is, plant het dan weg van alle structuren.
  zaailingen

  Weet je dat? Voor een betere scheiding van Mantsjoerij-kernels van de schaal, worden ze geoogst in de lente.

  Hoe zorg je voor een manchurische noot

  De Mantsjoeriaanse noot, zoals elke plant, vereist dat niet alleen het planten, maar ook het verzorgen, op de juiste manier wordt uitgevoerd. Goed georganiseerde zorg is de sleutel tot succesvolle plantengroei en overvloedige oogst.

  Hoe een manchurische noot water te geven

  Net als elke andere noot is de Manchu pretentieloos in de zorg:

  • voor een normale ontwikkeling van de boom is voldoende vocht nodig. Wanneer het neerslagniveau normaal is, wordt irrigatie uitgevoerd in jonge zaailingen tot tien keer per seizoen, in oude bomen – de helft minder. In de droogte worden de bomen elke week met 20 liter water gegoten.
  • Noten houden niet van wanneer het vocht in de grond stagneert, dus verwijder voorzichtig het onkruidgras en maak de grond los. Zodat de grond minder droogt, mulch het.
  • Als neerslag een veel voorkomend verschijnsel is, wordt het bewateren gestopt totdat de grond volledig droog is.
  • wanneer de actieve groei eindigt en de boom vervaagt, minder water geven, zodat vóór de winter jong hout rijpt.

  watering

  Snoeien en formatie van de Mantsjoeriaanse noot

  In de regel heeft de Manchu-noot de vorming van de kroon niet nodig. Dood of verdikking van de bovenkant van de scheuten verwijderd. Ze produceren snoeien in de lente, nadat de knoppen zijn opgelost. De volgende verwijdering van dode en onnodige scheuten vindt plaats in augustus.

  Ervaren tuinders vormen de kroon van de Mantsjoeriaanse noot met een struik met een groot aantal stammen of maken er een palmboom van. Palma is praktischer, omdat je hiermee andere planten onder de boom kunt laten groeien.
  snoeien

  Meststof en noten dressing

  Zowel jonge als oude bomen hebben bemesting nodig in de tweede helft van juli. Als een topdressing worden agrochemicaliën die fosfor bevatten gebruikt. Giet de verdunde meststof onder de wortel, uitgeven van 10 liter water 15-20 gram fosforbemesting.

  Plagen en ziekten van de Mantsjoeriaanse noot

  Vaker wel dan niet, is de manchurian walnoot last van galmijten en noten, en zelden door schimmelziekten. Wanneer de bladeren van de ziekteschimmel zwart worden en verdorren. Beheersmaatregelen: behandeling met koperhoudende fungiciden. Verwerk de planten opnieuw na 10-14 dagen.

  Gallmites winter in de nieren, en in het vroege voorjaar slopen ze hun eieren. Vrouwelijke wildgroei in het midden van het blad, waardoor het wordt beschadigd. Een indicatie van het uiterlijk van galmijten zijn kleine heuvels op de bladeren. Getroffen planten worden besproeid met colloïdale zwavel tot de knoppen bloeien, en in de zomer Fufanon.
  sproeien

  Belangrijk! Sterk aangetast door de mijt, worden de scheuten verwijderd en verbrand.

  Teken van de nederlaag van de walnoot is het uiterlijk op de schors van scheuten, bladeren en bloemen van insecten met twee paar vleugels. Vecht tegen dit ongedierte door te sproeien met een oplossing van carbofos of chlorophos.


  Like this post? Please share to your friends:
  Leave a Reply

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

  49 − 43 =

  map