Beschrijving en teelt van bieten “Pablo”

biet
Beets zijn bijna aan elke tafel in het land te zien. Het wordt toegevoegd aan de eerste en tweede gangen, salades, omdat deze wortel buitengewoon nuttig is en uitstekende smaakkwaliteiten heeft. Tegenwoordig wordt de variëteit van tafelbiet “Pablo F1” steeds populairder voor het kweken op zijn site. Het zal verderop worden besproken.

Weet je dat? Naar Babylon en de Middellandse Zee is de vroege vermelding van bieten. Ze aten uitsluitend de toppen en de wortels werden gebruikt voor medicinale doeleinden.

Rode biet “Pablo”: beschrijving van de variëteit

Dit is het hybride niveau, gemaakt in Nederland. Het wordt vaak op industriële schaal gekweekt. Duur van de vegetatie is ongeveer 105 dagen, dat wil zeggen, het is de middellange termijn. Bestand tegen lage temperaturen, gebrek aan vocht, basisziekten, vereist geen zorgvuldige zorg en hoogwaardige grond.

Het kan enkele maanden worden bewaard zonder zijn smaak te verliezen of te verliezen. Kenmerkend is ook een hoge opbrengst – ongeveer 700 kwintalen per hectare.

Pablo
De vruchten biet vaste stof, grote (gewicht 109-180 g, diameter – 10-15 cm) ronde een staartje, gladde huid donkerrood en zacht en sappig, robijn-rood naar violet schaduw pulp zonder ringen en witte impregnaties; laat “Pablo” medium, ovaal, licht groen van kleur met paarse strepen en golvende randen. Rozet – rechtop.

Wanneer en hoe bieten te planten, de kenmerken van het planten van wortelgewassen

“Pablo” kan het beste worden geplant als de grond al goed is opgewarmd, ten minste tot +5 … + 7 ° С (eind mei – juni) en de luchttemperatuur niet lager is dan +18 … + 20 ° С. Hoewel dit wortelgewas niet pretentieloos is met betrekking tot de grond, maar niet van zure grond houdt.

Het is meer geschikt voor gemakkelijke en vruchtbare grond, die in kleine hoeveelheden met humus en turf moet worden bevrucht. Kies een goed verlichte plek om te planten.

Belangrijk! Voor snelle kieming is het wenselijk om bietenzaden “Pablo” te behandelen. Om dit te doen, week ze 2-4 uur in een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat.

Maak het nodige aantal voren op een afstand van 30 cm en zaai (ongeveer 2 cm diep). Veel gieten.
Na 3-4 vellen verschijnen, moet je de rode biet voeren. Los op in 10 liter waterboorzuur en nitroammofosku (1:30).

kiemplant
Je kunt het ras “Pablo” ook op zaailingwijze planten. Drie weken voorafgaand aan de transplantatie worden de voorbehandelde zaden op een afstand van ongeveer 3 cm van elkaar in de broeikas gezaaid. Wanneer de spruiten verschijnen, matig water, wind de zaailingen en houd de temperatuur op +18 … + 20 ° С.

Na het verschijnen van 4 bladeren geplant zaailingen in de open grond. De planten voorgieten en groeistimulerende middelen verwerken. Het planten wordt uitgevoerd met een aarden klomp. In het begin is het toegestaan ​​om de nok af te schermen voor een betere aanpassing van de scheuten.

Weet je dat? Op het grondgebied van Kievan werd rietbiet in de Х-ХІ eeuwen, in West-Europa – ХІІІ-ХІV eeuwen en in de landen van Noord-Europa in de ХІV eeuw bekend.

Hoe zorg je voor de biet “Pablo”

Rode biet “Pablo” is niet veeleisend in het cultivatieproces, maar om de opbrengst te verbeteren en de kwaliteit van het fruit te verbeteren, is het noodzakelijk om eenvoudige zorgregels toe te passen.

Losmaken en wieden

Loslating wordt uitgevoerd na ontkieming van zaden, en ook na elke bewatering en neerslag. Dit helpt de luchtcirculatie.
Het wieden wordt regelmatig uitgevoerd, vooral dit is belangrijk vanaf het allereerste begin, wanneer zaailingen het meest nodig zijn voor licht, vocht en voedingsstoffen.

Bieten water geven

watering

Watergift is ook regelmatig nodig, ondanks de tolerantie van deze biet voor een langdurige afwezigheid van vocht. Water eenmaal in 7 dagen en tijdens actieve groei en eierstokken van de foetus – twee keer.

Bescherming tegen ongedierte

Rode biet “Pablo” is bestand tegen de meeste ziekten, wat de heldere eigenschap is en een van de redenen voor deze populariteit van de variëteit. Als u op tijd het onkruid verwijdert en de grond bemest, verhoogt u de weerstand van de plant aanzienlijk.

Belangrijk! Vermijd meststof met stikstof, want het kan doordringen en zich ophopen in het wortelgewas en nadelig zijn voor de gezondheid van de persoon die het heeft gegeten. Beter gebruik van kalium-fosfor-varianten.

Het enige dat de variëteit aanzienlijk kan schaden is knaagdieren. Om ze te bestrijden, graaf diep in de herfst en in de lente, en strooi de voren ook met as, tabakstof of speciale chemicaliën.

Wanneer te oogsten, hoe de rijping van de foetus bepalen

Deze variëteit rijpt halverwege augustus-begin herfst. Als de oogst niet op tijd wordt geoogst, zal dit zowel de smaak van de biet als het uiterlijk verergeren.

bietOm de bereidheid van het fruit voor het oogsten vast te stellen, let op het lagere gebladerte – het begint te drogen, wordt geel, vervaagt. En de vruchten zelf bereiken 10-15 cm, ze laten karakteristieke gezwellen zien.

Gebruik bij het oogsten de hooivork, zodat je de vruchten niet beschadigt en de bovenste lagen van de aarde verwijdert. Na het opgraven de bladeren afsnijden, 1-2 cm knippen, ze in een bak doen en met zand schuren. Bewaren bij een temperatuur van 0 … + 2 ° C.

In dit artikel hadden we het over zo’n prachtig wortelgewas als Pablo F1-biet, hoe je het moest planten en verzorgen, oogsten en ook een rasbeschrijving gaf. Als u het gegeven advies opvolgt, moet u het rendement en de kwaliteit van het product verhogen.


Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 4 = 6

map