Black handsome: beschrijving, beschrijving, teelt

Aubergine
Aubergine – een van de populaire groenten, die beroemd is om zijn smaak. Er zijn veel gerechten bij, maar niet allemaal staan ​​ze klaar om je te verslaan met hun smaakkwaliteiten. Ervaren eigenaren van zomerhuisjes proberen tedere en sappige varianten van aubergines te kiezen, die geen karakteristieke bitterheid hebben. Een daarvan is de variëteit “Zwart knap, kenmerken en beschrijving daarvan spreken over de eenvoud van cultivatie en de heerlijke smaak van fruit.

Beschrijving en foto

Dit soort aubergine werd gefokt in de vorige eeuw en is sindsdien populair geworden bij veel vrachtwagenboeren.
Aubergine

Bekijk de meest populaire auberginesoorten: Prado, Diamond, Valentine F1 en Clorinda F1.

struiken

Plantenbussen bereiken meestal een hoogte tot 70 cm en hebben een gemiddelde spreiding. De stengels zijn behaard, met vaag getande groene bladeren en doornen.

Weet je dat? In de oostelijke landen wordt aubergine beschouwd als een groente, die een lang leven geeft.

fruit

De variëteit “Black handsome” heeft veel positieve reviews gekregen voor een goede vruchtovarium. Het gemiddelde gewicht van één foetus is 300 – 400 g, maar sommige exemplaren hebben misschien gewicht 0.9-1 kg. De grootte van de aubergine is niet groot, lengte van 15-20 cm.
Aubergine

Kenmerken van het ras

Rijpe aubergines van dit ras hebben dergelijke kenmerken:

 • vorm van groenten, peervormig, langwerpig;
 • de naam van de soort spreekt welsprekend over de kleur van de vrucht, waaronder er schakeringen zijn – van donker violet tot violetzwart;
 • dunne en glanzende schil;
 • zacht vruchtvlees met een gelige tint met een kleine hoeveelheid zaden;
 • rijke smaak zonder bitterheid.

Dit alles maakt een variëteit universeel voor gebruik bij koken. Wanneer aubergines worden gemalen, gemarineerd en thermisch worden verwerkt, behouden ze nog steeds sappigheid en aangename smaak.
Aubergine

Belangrijk! Aubergines worden niet aangeraden om tot volle rijpheid en overrijping te brengen, ze beginnen immers te bitter te worden.

Voor- en nadelen

Door een goede variëteit aan aubergines te kiezen voor opplant op hun eigen site, wil ik meer weten over alle positieve en negatieve aspecten ervan.

De belangrijkste voordelen van de “Black Handsome Man”:

 • eenvoud van cultivatie;
 • vitaliteit, omdat dit type ziekte veel minder vaak voorkomt dan andere soorten;
 • hoge opbrengst (tot 9 kg vanaf 1 m²);
 • de mogelijkheid om de opbrengst te verhogen indien geplant in zaailingen.

Aubergine
Ondanks deze kleurrijke voordelen van de variëteit, hij heeft ook tekortkomingen:

 • de variëteit is geschikt om alleen in warme gebieden te laten groeien vanwege de lage koudebestendigheid (in koude gebieden is het aan te raden om in kassen te groeien);
 • kieskeurig in de zorg (alleen noodzakelijke kwalitatieve grond, kunstmest, water geven, etc.).

Zoals je kunt zien heeft de Black Beauty meer voordelen dan minnen. Dankzij deze voordelen werd de variëteit breed verspreid en populair.
Aubergine

Belangrijk! Optimaal temperatuurregime voor plantengroei – 2427 ° C. Bij een temperatuur van 15 ° C of lager stoppen struiken met groeien en sterven ze. Bij een temperatuur van 30 ° C en hoger, zal het resultaat hetzelfde zijn.

Groeiende spruiten

Zaailingen technologie van het kweken van groenten biedt een mogelijkheid om een ​​vroege oogst te krijgen. We leren hoe we zaailingen kunnen verbouwen en zorgen voor de daaropvolgende verzorging van haar.

termen

De optimale tijd voor het kweken van zaailingen van aubergine “Black Beauty” – Februari-maart. Het wordt aanbevolen om planten in de grond te planten in de eerste helft van mei.
Aubergine zaailingen

Voorbereiding en selectie van zaden

Sinds deze variëteit wordt gekenmerkt door hoge zorgstandaarden, om een ​​goede oogst te krijgen zal enige moeite moeten kosten. En u moet beginnen met het kiezen van een kwaliteitsvol zaadmateriaal. Deskundigen bevelen unaniem aan om de zaden van de eerste selectie gemarkeerd met F1 te selecteren. Zaailingen van de eerste selectie hebben een verhoogde weerstand tegen fluctuaties in het temperatuurregime van het leefgebied.

U kunt bovendien sorteren en verwijder kleine zaden, omdat ze geen sterke struiken geven. Daarna kunt u nog een test doen voor de dichtheid en het gewicht van de zaden: schud het zaadmateriaal in een zoutoplossing en de zaden die drijven, weggooien; de overgebleven gedroogd en voorbereid voor ontscheping.
Auberginezaden
Het gebruik van de zaailingmethode houdt de aankoop van chernozem in, wat u zal behoeden voor de moeilijkheden bij het bereiden van de grond. Bij het gebruik van tuingrond is het noodzakelijk om het te desinfecteren tegen schimmels en infecties, en meststoffen te maken. Het verkregen zaadmateriaal wordt ook geadviseerd om te worden verwerkt in een groeistimulans dat alleen de groei en vitaliteit van planten zal verbeteren.

Weet je dat? In de oudheid werd aubergine beschouwd als een giftige groente. Van de schil van de rijpe vrucht, werd een “giftig” poeder geproduceerd, dat voor zijn vijanden werd gemengd in voedsel.

Zaaischema

Na het zaaien in de grond, is het noodzakelijk om te gebruiken extra verlichting. Aangezien de landing in februari plaatsvindt, is de duur van de dag niet langer dan 9 uur, en voor de ontkieming van zaailingen heeft u een verblijf van 12 uur onder de zon nodig. Voor dit doel worden ze voorzien van bliksem door phyto-lampen of gloeilampen. Na 4-5 weken, wanneer de spruiten verschijnen, kunt u een keuze maken. Planten worden in aparte containers getransplanteerd om de ontwikkeling van het wortelstelsel van toekomstige struiken te versnellen.
Groeiende aubergine

Verzorging van zaailingen

De verzorging van jonge zaailingen is niet moeilijk. Het is noodzakelijk om regelmatig zaailingen van de verstuiver te strooien, de aarde los te maken en te voeren. Naleving van alle omstandigheden is noodzakelijk voor het verkrijgen van gezonde en sterke zaailingen, wat een garantie zal zijn voor het verkrijgen van een goede oogst. Jonge zaailingen worden geplant in open grond of in een broeikas op de 80ste dag na opkomst (maar voor dit doel moet de luchttemperatuur 15 ° C overschrijden). Tijdens deze periode moeten 6-8 volledige blaadjes op de zaailing worden gevormd.

Belangrijk! Auberginevruchten bevatten veel nicotinezuur (vitamine PP), daarom wordt aanbevolen deze groenten in het dieet te laten opnemen door iedereen die van nicotineverslaving af wil.

Groeiende aubergine

Watergift, topdressing, vormgeving

aubergine snel gaan groeien op bedden, als ze de nodige zorg verlenen. Planten geplant in de bodem houden niet van zowel droogte als overtollig vocht. De eerste 10 dagen na het planten produceren een minimum aan water geven van de zaailingen dagelijks, na – een keer in twee dagen. De meest geschikte tijd voor bewatering is ‘s avonds, en de optimale watertemperatuur voor bewatering is 25 ° C. Door gebrek aan vocht vervagen de eierstok, bloemen en struiken zelf en worden de vruchten vervormd en worden ze bitter. Te veel water geeft ziekten van planten en vruchten.

Aubergine voeding is een integraal onderdeel van de zorg, die wordt aanbevolen om te worden uitgevoerd ten minste vijf keer per seizoen. Aan het einde van de derde week na het planten van de zaailingen, wordt een meststof gemaakt, bereid volgens een recept: in 10 liter water, ontbindt 10 gram stikstof, kalium en fosfor meststof. Als de eierstokken sneller worden gevormd, wordt de hoeveelheid kunstmest verdubbeld (niet 10 g elk, maar 20 g per emmer water). Bij latere bemesting worden dezelfde hoeveelheden meststoffen behouden. Voeding wordt opnieuw geïntroduceerd vóór het verschijnen van het fruit en verder elke twee weken. Als aan deze voorwaarden wordt voldaan, vindt snelle vorming van gezonde en sterke planten plaats. Om de groei te versnellen, wordt geadviseerd de punt van de struik te knijpen.
Stikstofmeststoffen

Weet je dat? In de volksgeneeskunde hebben aubergines zich bewezen als een remedie tegen tandpijn en bloedend tandvlees.

Plagen en ziekten

Tijdens de teelt van aubergines is een botsing met plantenziekten bijna onvermijdelijk. De belangrijkste ziektes van deze cultuur:

 • aardappelziekte;
 • schimmel;
 • grijze rot.

Grijze rot op aubergines
Het belangrijkste ongedierte van aubergines: de coloradokever, bladluizen, slakken, enz. De variëteit “Black Handsome” wordt beschouwd als levensvatbaar en enigszins vatbaar voor ziekten, maar ook hij heeft voorzorgsmaatregelen nodig, zoals:

 • sproeien van de aarde nabij de struiken met as;
 • teerspray van de Coloradokever;
 • de uitlijning van de groene Els takken om de 50 cm voor bescherming tegen de beer;
 • bestuiving van de plant met droge mosterd en loslaten van de grond tegen slakken en rot.
Als u gezonde aubergines wilt kweken, lees dan meer over hun plaagorganismen, preventie- en bestrijdingsmaatregelen tegen insecten.

Ook moeten we niet vergeten dat de onderste bladeren regelmatig worden doorgesneden.
Snoeien van de onderste aubergine bladeren

Belangrijk! Ervaren tuinman besteedt de ontsmetting van zaden met kaliumpermanganaat aan de vooravond van zaaien, om weerstand tegen ziekten te garanderen.

Oogst en opslag van gewassen

Peervormige auberginevruchten verschijnen ongeveer 3 maanden na het opkomen. Je kunt ze uitschakelen wanneer de massa van één bereikt 200-250 g. Het is deze periode, wanneer de grootte van de vrucht overeenkomt met de parameters van de variëteit, wordt beschouwd als de meest gunstige voor het oogsten. Frequentie van verzameling – één keer per week. Het is het beste om fruit te snijden met een snoeier of mes, waarbij een deel van de steel 4-5 cm lang blijft.
Aubergine

Om de versheid en de smaak van aubergines te behouden, moet het geoogste gewas worden afgeveegd met een droge handdoek (het mag in geen geval worden gewassen) en in een donkere kamer met een temperatuur van 0-2 ° C worden geplaatst. Controleer na een paar weken de toestand van het fruit en laat alleen groenten met een dicht vlees achter. Vervolgens – wikkel ze in papier, doe een strooien hoes van 20 cm hoog op en dek af met een dichte doek. U kunt dus de levensduur van aubergines tot 3 maanden verlengen.

Als je aan alle behoeften en de juiste zorg voor een veeleisende aubergine-variant voldoet, zal de plant je dat geven smakelijk en sappig fruit. We wensen je veel succes!


Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

13 + = 21

map