Hoeveel eieren een kwartel per dag draagt ​​en waar de eiproductie van afhangt

Kwartels met eieren
Elk gedomesticeerd dier moet de meest comfortabele omstandigheden creëren voor een volwaardig leven, en vooral diegenen die een bepaalde “vergoeding” in natura voor hun levensonderhoud eisen. Dergelijke regels moeten strikt worden gehandhaafd door degenen die eigenaar zijn van het kwartelbedrijf. We zullen in dit artikel bespreken wanneer en hoeveel kwartels worden gereden, evenals de indicatoren van de eiproductie en hoe ze te vergroten.

Wanneer de kwartel begint te haasten.

Om te beginnen is het de moeite waard om te begrijpen dat kwartels, zoals veel dieren, gebonden zijn aan de tijd van het jaar en hun levenscyclus, die de frequentie en volumes van ovipositie beïnvloeden. Ook is de legstand afhankelijk van de leeftijd van de kwartel.

De laatste factor veroorzaakt geen verliezen, omdat deze vogels al 35-40 dagen van hun leven beginnen te haasten, waardoor ze behoorlijk winstgevend zijn.

In de eerste maand na de puberteit mag een vogel niet meer dan 8-10 eieren meenemen. Verder met elke maand zal deze indicator geleidelijk toenemen tot 25-30 eieren per maand van één persoon, die voor het jaar ongeveer 300 eenheden zal zijn. Kwartels worden gedragen, meestal in de namiddag of bij zonsondergang, sommige van dezelfde rassen doen het direct na het eten.

Belangrijk! Het is de moeite waard om te begrijpen dat kwartels geen robots zijn en dat er wat pauzes tussen het dragen kunnen optreden. In de regel wordt dit in het volgende patroon waargenomen: 5-6 dagen legt een vrouwtje elk 1 ei, waarna ze 1-3 dagen pauze neemt. Als de pauze langer dan drie dagen duurt, kun je je zorgen gaan maken en de hulp van een ornitholoog zoeken.

Video: wanneer de kwartel begint te haasten

Vogels worden het hele jaar door gedragen met enkele onderbrekingen en recessies (bijvoorbeeld in het winterseizoen, zo niet om optimale warme omstandigheden en een lichte cyclus te creëren).

Gemiddeld percentage van de eiproductie

De gemiddelde indicator van de eierproductie is een teken van 250-300 eieren per jaar voor een jong en gezond wijfje. Maar in de natuur gebeurt alles heel anders. Over hoe de eierproductiecijfers verschillen in de natuur en thuis, en ook welke factoren deze indicatoren beïnvloeden, verder in het artikel.

In de natuur

In natuurlijke omstandigheden hoeft kwartel geen groot aantal eieren te redden. Dit gebeurt alleen tijdens het broedseizoen in de lente. Dan legt het vrouwtje 10 (als ze vrij jong is) tot 20 (wanneer het vrouwtje van middelbare leeftijd is) eieren per seizoen.

Zulke indicatoren zijn het gevolg van de natuurlijke vereisten voor elke diersoort, die op genetisch niveau worden gelegd, het is geen geheim dat de natuur zelf de populaties van dieren en vogels regelt.
kwartel

Thuis

Kwekers hebben goed werk verricht door nieuwe rassen van kwartels te kweken. Dankzij wetenschappelijke prestaties was het mogelijk om de productiviteit van legkippen gedurende het jaar te verhogen tot 300 eieren of meer. Vele factoren beïnvloeden het behoud van dit niveau van ovipositie, waaronder:

 • verlichting;
 • temperatuur in de kamer;
 • netheid en steriliteit;
 • voldoende ventilatie, maar zonder tocht;
 • optimale luchtvochtigheid;
 • geselecteerde feeds;
 • afwezigheid van stress (lawaai, andere grote dieren en vogels, etc.).
Belangrijk! Het is onmogelijk om een ​​grote menigte kwartels in de kooi te laten: in de krappe ruimtes zullen ze slechter zijn om te vegen. Op 1 plein. meter mag niet meer dan 5-6 personen leven.

kwartel

Hoeveel eieren worden door kwartels gedragen, afhankelijk van het ras

Naast de bovengenoemde factoren, worden de parameters van de eiproductie van kwartels beïnvloed door hun selectierassen, over de bijzonderheden waarvan we hieronder zullen bespreken.

Leer meer over de beste kwartelrassen, en over de belangrijkste kwartelgroei thuis.

Japans

De Japanse soort staat op de tweede plaats qua productiviteit van alle kwartelvogels van de kwartel. Hun gemiddelde eiproductie per jaar varieert in het bereik van 250-300 eieren, wat door veel pluimveehouders als een zeer goede indicator wordt beschouwd.

Tegelijkertijd is de eimassa ongeveer 9-11 gram, wat de gemiddelde index is voor alle kwartels. Het vruchtbaarheidscijfer in deze soort is 80-90% – dit geeft de hoge efficiëntie van deze soort aan als lagen.
Japanse kwartel

Farao

Ondanks het feit dat deze ondersoort verwijst naar degenen die voor vlees worden gevoerd, zijn hun oviposition-indicatoren niet zo ver achter op de Japanners, namelijk tot 220 eieren per jaar. Opgemerkt moet worden dat de massa van deze eieren de voorgaande aanzienlijk overtreft en 12-16 gram bedraagt.

Deze indicator is een van de hoogste onder kwartels. Net als de Japanse kwartel, is de bevruchtingsgraad van de farao 80-90%.

Weet je dat? Het is al lang bewezen dat kippereieren significant slechter zijn wat betreft voeding en nut kwartel. En deze verklaring werd gemaakt op basis van talrijke studies waaruit bleek dat vijf kwarteleitjes, in massa gelijk aan één kip, vijf keer meer kalium, 4,5 maal ijzer, 2,5 maal vitamine B1 en B2 bevatten . Aanzienlijk meer in de eieren van kwartels van vitamine A, nicotinezuur, fosfor, koper, kobalt, beperkende en andere aminozuren. Bovendien hebben de kwartels in het ei meer eiwitten dan andere broedvogels.

De kwartel van de farao

Wit Engels

Ongeveer 270-280 eieren per jaar kunnen een ondersoort van witte Engelse kwartel produceren. En hoewel ze enigszins achterlopen op de Japanse ondersoort, zijn hun eieren toch iets zwaarder – 10-11 gram eenheid, en het vruchtbaarheidscijfer van witte Engelse kwartel is 75%. Dit kenmerk heeft ook invloed op de indicator van de eierproductie van deze soort.
Wit Engels

We raden u aan om te lezen hoe u zelf een kooi voor kwartels kunt maken, hoe u op de juiste wijze kwartels voedt en hoe u jonge kwartels kunt krijgen.

Zwart Engels
Deze ondersoort heeft vergelijkbare indicatoren. Onder elkaar verschillen de witte en zwarte Engelse kwartels alleen in de kleur van de veerkleur. Anders zijn hun kenmerken erg vergelijkbaar: ongeveer 280 eieren per jaar, met een massa van 10-11 gram eenheid en 75% – vruchtbaarheidscijfer.
Zwart Engels

Gerookte kwartel
Deze dappere aristocratische kwartelsondersoort heeft ook 280 eieren per jaar met een gewicht van 10-11 gram, maar ze verschillen van eerdere broeders dat het vruchtbaarheidscijfer aanzienlijk hoger is en 80-90%.
Smokingovy

Bekijk de nuttige eigenschappen van kwarteleitjes.

marmer
In het bereik van 260-280 eieren per jaar wordt marmer kwartel gedragen. Het is belangrijk op te merken dat deze soort de meeste miniatuur-eieren draagt, waarvan het gewicht niet groter is dan 9 gram. Bovendien kan het vruchtbaarheidscijfer worden toegeschreven aan onbevredigend, omdat het de drempelwaarde van 70% niet overschrijdt.
Marmeren kwartel

Manchurian
Maximaal 220 eieren per jaar kunnen de kwartel van Manchu voeren. Maar sluit deze ondersoort niet meteen uit als ongeschikt, omdat het gewicht van hun eieren significant verschilt van de rest van de kwartel en varieert in het bereik van 16-18 gram, waardoor deze kwartel een record is onder de rest van het gewicht aan eieren.

Het vruchtbaarheidscijfer van 80% is ook opgenomen in de lijst met voordelen van dit type.

Weet je dat? De eerste vertegenwoordigers van de fauna die werden geboren in de ruimte waren de kwartels, waarvan de eieren met embryo’s in de hoeveelheid van 60 stuks werden genomen door de astronauten tijdens de vlucht. Deze gebeurtenis vond plaats in het vroege voorjaar van 1990. In een speciaal uitgeruste incubator op een ruimteschip ontwikkelden zich alle embryo’s perfect en op een gegeven moment kwamen alle 60 kippen uit eieren. Dankzij dit werd bewezen dat kosmische straling geen effect had op kleine embryo’s en ze bleven leven.


Manchurian

Estlands

De Estse ondersoort, die tot 320 eieren per jaar kan dragen, sluit de lijst met de beste lagen van allerlei kwartels, waardoor het een onbetwiste recordhouder is in de kwantitatieve indicatoren van de eierproductie. Met een eimassa van 12 gram en een vruchtbaarheidscijfer van 95%, wordt deze soort beschouwd als de beste van alle leghennen onder de kwartel.
Estlands

Hoe de eiproductie te verhogen: goede vogelzorg

Maar de bovengenoemde indelingsindices voor eieren zijn nog niet marginaal. Ze kunnen ook in de richting van groei worden veranderd met de juiste aanpak en zorgen voor goede omstandigheden om de kwartel te houden. Over hoe dit te bereiken, zullen we verder praten.

Voorwaarden voor detentie

De belangrijkste factoren voor succesvol kwartelonderhoud zijn verlichting, temperatuur en vochtigheid, ventilatie en gebrek aan tocht en stressvolle situaties. Vereisten voor lichte kwartels zijn speciaal.

Ze hebben 14-15 uur daglicht nodig, wat betekent dat je in de winter zeker extra verlichting in de mus moet installeren. In dit geval moet een dergelijke kunstmatige verlichting niet te licht zijn, omdat in dit geval tussen de individuen gevechten zullen beginnen die tot verwondingen en zaaien zullen leiden.

Video: hoe de eitjes van kwartels te vergroten

De enige situatie waarin de kwartel kan stoppen met vegen is de ruiperiode, die in de winter maximaal 3 weken duurt. Alleen tijdens deze periode hebben vogels vooral behoefte aan extra verwarming. Het is optimaal om het temperatuurregime het hele jaar door op + 18 ° C te houden om de hoogst mogelijke ovipositietempo te garanderen.

Het handhaven van een vochtigheidsgraad van 70-75% is ook belangrijk voor goede metselwerkprestaties. De luchtvochtigheid kan worden geregeld met speciale luchtbevochtigers of gewoon met waterbekkens.

We raden u aan om vertrouwd te raken met de nuances van de inhoud van ganzen, parelhoenders, eenden, legkippen, Indotests, patrijzen en duiven.

Maar je kunt de lucht niet eens bevochtigen en om te voorkomen dat dit gebeurt, ventileer je de kamer regelmatig. Het is belangrijk om te onthouden dat kwartels erg gevoelig zijn voor tocht, gebruik daarom slechts één luchtbron voor ventilatie. Bovendien is het belangrijk om de kwartel te omringen met een atmosfeer van volledige veiligheid.
kwartel
Ze moeten niet bang of bang zijn voor iets anders, anders kunnen de vogels een paar weken in de depressie vallen en stoppen met racen. Het is beter om een ​​aparte kamer uit te rusten voor hun onderhoud, zodat kwartels niet botsen met andere dieren en vogels. Je kunt ook geen lawaai maken in hun aanwezigheid of schreeuwen.

Hoe het aantal eieren te verhogen door de voeding te reguleren

Naast de factoren van goede zorg, wordt de ovipositie beïnvloed door het door u gekozen voer. Gebruik hiervoor speciale gemengde voeders, alleen bedoeld voor kwartels.

Als u bijvoorbeeld gemengd voer voor kippen gebruikt, zullen de eieropbrengsten altijd afnemen. Hetzelfde geldt voor laagcalorische voedingen, zoals dertien (graan, geplet door graanbrekers of in molens zonder speciale reiniging) of gierst. Zorg ervoor dat u de componenten combineert.

Belangrijk! Wijzig de samenstelling van samengestelde feeds niet. Scherpe verandering van ingrediënten kan stress veroorzaken en de eiproductie in kwartels voor een week of langer stoppen.

De kwartels voeren

Probeer alleen bewezen en gepatenteerde feeds te gebruiken die zijn erkend door pluimveehouders en ornithologen. Je kunt ook zelf een goed kwartelvoedsel bereiden.

Gebruik hiervoor verschillende vulstoffen, waaronder: maïs, tarwe, sojameel, vis, kruiden- en vleesbeendermeel, droge rug en vele andere. Maar als u een onervaren pluimveehouder bent, is het beter om gespecialiseerde voerlijnen te gebruiken die al van tevoren zijn uitgerust voor verschillende leeftijden, rekening houdend met alle noodzakelijke mineralen, vitamines en sporenelementen.

Waarom de vogels stoppen met rennen: de belangrijkste redenen

Vogels kunnen om vele redenen stoppen met rennen, de belangrijkste zullen we proberen te karakteriseren voor jou:

 1. Gebrek aan of overvloed aan licht. Zowel afwezigheid als overmatige hoeveelheid genormaliseerd daglicht kunnen de gewone manier van leven van kwartels ondermijnen en verstoren, waardoor de productie van eieren wordt verminderd of volledig wordt gestopt. kwartels
  Je kunt een mus bijvoorbeeld niet laten branden, bijvoorbeeld 18 uur, of negeer extra verlichting in de winter, wanneer de verlichtingsperiode niet langer is dan 8-10 uur. Optimale lichtmodus voor kwartels is 14-15 uur.
 2. Temperatuurregeling. Als de temperatuur in de mus daalt tot + 16 ° C of stijgt tot + 25 ° C, zullen de eieropbrengsten aanzienlijk dalen. Het optimale temperatuurregime is + 18-20 ° С.
 3. Draft. Deze indicator kan niet alleen van invloed zijn op het aantal eieren, maar ook op de eetlust en zelfs op vroegtijdige rui.
 4. Vochtigheid. Een afwijking van de norm van 75% met 20% in plus- en minus kan de stabiliteit van de ovipositie aanzienlijk schokken.
 5. Vermogen. Onjuiste dosering, onevenwichtige voeding of vroegtijdig eten kan de prestaties van uw kwartelbedrijf veranderen. Het is ook belangrijk om de beschikbaarheid van een voldoende hoeveelheid eiwit en calcium in gemengde voedergewassen te controleren, omdat deze rechtstreeks verband houden met de kwaliteit en kwantiteit van gesloopte eieren. kwartels
 6. Overbevolking. Te veel individuen zullen ook geen kwantitatieve indicatoren verbeteren. De norm is 5-6 individuen per vierkante meter sparrowhawk.
 7. Stressvolle situaties. Dergelijke momenten kunnen een langdurige depressie bij vogels tot 1 maand veroorzaken. Stress kan alles veroorzaken: transport, andere dieren, scherpe geluiden, geluid, verandering in de samenstelling van het voer, tocht, en nog veel meer.
 8. Vervellen. Gedurende deze periode wordt de kwartel niet door de natuur gedragen en je zult deze factor op geen enkele manier beïnvloeden.
 9. Verandering van kracht. Het vervangen van de dominante man in het pakket zal ook het leggen van eieren gedurende ongeveer 1 week vertragen, maar dit is ook een natuurlijk proces waarbij je niets kunt doen.
 10. Disease. Bij de eerste vermoedens van de aanwezigheid van een ziekte op uw boerderij moet u zich wenden tot de ornitholoog of de dierenarts.
 11. Ouderdom. Zoals alle levende wezens, heeft de kwartel ook een eigen levensduur. Vanaf 10 maanden verlaagt de kwartel zijn activiteit, maar blijft hij tot 30 maanden oud.

Video: fouten van de kwartel

Het fokken van dieren of vogels, vooral, is geassocieerd met risico en grote verantwoordelijkheid. Om je ontspannen te voelen en je geen zorgen te maken over je huisdieren, moet je de rangschikking van de mus zo dicht mogelijk benaderen en deze voorzien van alle noodzakelijke elementen om het leven van de kwartels op je boerderij comfortabel, gezond en langdurig te maken. En zij zullen u op hun beurt het hele jaar door een hoog rendement en overvloedige ovipositie bieden.

Beoordelingen van het netwerk

Natuurlijk hangt het leggen van eieren in de eerste plaats af van het ras en de omstandigheden van detentie. Als je een kwartel wilt fokken om eieren te krijgen, adviseer ik het ras “farao” niet – het is vlees. Velen nemen “Japans”, onder goede omstandigheden geven ze 250-300 eieren per jaar. “Estse” kwartels lopen een beetje achter in termen van kwantiteit, maar hebben zoveel informatie gekregen dat het gewicht van een ei, door zo’n ras meer dan enkele grammen is gesloopt. En toch hangt veel af van de individualiteit van de laag zelf, er is een geweldig ras en het wordt slecht gedragen. Oude en jonge legkippen geven minder eieren dan volwassen.
Veto4ka
https://greenforum.com.ua/showpost.php?p=130370postcount=2
Vroeger bevatten we ook kwartels. Eieren zijn goed, maar de externe omgeving heeft een zeer sterk effect op de vogel. Yaytsenoskost wordt verminderd als de temperatuur lager is dan 18 en hoger dan 25 graden. Je kunt de kwartels niet overmatig voeden, de eiproductie neemt af omdat de eierstokken beginnen te zwemmen met vet. Het is genoeg om 2-3 keer per dag te voeren
Evgeny Petrovich
https://greenforum.com.ua/showpost.php?p=131356postcount=4


Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 56 = 61

map