Kenmerken van de teelt van frituren (Aziatische badkleding) in de tuin

De Aziatische Blume Heldere bloemen met een interessante naam “badplaats” zijn erg populair in bloembedden, in landschapsontwerp.

Er zijn veel nationale namen van deze plant – baden, baden, baden, braden, lichten, Siberische roos; allemaal kenmerken ze de bloem op de een of andere manier.

Communicatie met bloem zwemmen en waterpartijen kunnen eenvoudig worden verklaard door het feit dat het groeit voornamelijk in vochtige grond in de buurt van watermassa’s, en de rest te beschrijven de schoonheid van de planten, die kan worden vergeleken met vuur, want van de heldere gele en oranje bloemen.

Botanische beschrijving en distributie

De Aziatische Blume – een overblijvende plant, als u de botanische beschrijving in meer detail aanraakt, is het een wortelstok bloem van het geslacht van badpakken van de familie Lyutikov.
De Aziatische Blume
Het heeft een of meerdere steeltjes van 10 tot 80 cm hoog, de stengel is glad, rechtopstaand. Basale en cauline bladeren zijn aanwezig. De eerste bevinden zich op lange wortels, met de vingers gescheiden met ruitvormige patronen.

Weet je dat? In vertaling van het Duitse badhuis (Trollblume) betekent “trollenbloem”. Met deze zijn verbonden en tal van Duitse en Scandinavische legendes over het feit dat sprookjesachtige wezens juist deze felle bloemen prefereren en respecteren.

De bovenste bladeren lijken erg veel op de wortels, ze worden kleiner naar de top van de stengel toe. Bloemen zijn groot genoeg (tot 6 cm in diameter), uiterlijk lijkt op boterbloemen, roodoranje. Calyx is bolvormig, bestaat uit 10-25 kelkbladen elliptische vorm. Bloei duurt ongeveer een maand, vanaf eind mei.
De Aziatische Blume
De soort is wijdverspreid in Centraal-Azië, Mongolië, Siberië en de Oeral. Het groeit in vochtige weiden, in hoge bergen, in bosopeningen bij waterlichamen. Vooral indrukwekkend in de weilanden, het vormen van tapijten van bloemen, die doet denken aan felle lichten.

Lees ook over een ander soort “bloemtrollen” – een Europees badpak.

Waar een badplaats te plaatsen

De plant is erg pretentieloos en niet kieskeurig op de grond. Maar nog steeds om het probleemloos te laten groeien en te genieten van de prachtige bloei, moet je zijn voorkeuren kennen. Zeer goed voor het planten van de bloei van hoge bedden en bloembedden op de heuvels.

Verlichting op de site

Voor het planten van een badpak geschikt als een zonnige plaats, en een site in de penumbra. Het enige dat je moet onthouden is een te verlichte site die eerder bloeit, maar de bloeiperiode zal korter zijn dan in de schaduw.
Aziatische aspiratie in de bergen

Vereisten voor bodem

Omdat ze in de natuurlijke omstandigheden van badpakken groeien in bodems die verre van ideaal zijn, hebben ze geen speciale vereisten voor de samenstelling van de grond. Het is heel belangrijk dat de aarde goed wordt gedraineerd, omdat de bloemen de droogte niet verdragen. Ideaal is planten op een losse, vruchtbare, matig zure grond. Een hoog gehalte aan humus is welkom. Bij het planten op zandige gebieden vereist extra bemesting.

Regels voor de landing

De plant reproduceert zaden en deling van wortelstokken. In de natuurlijke omgeving groeit het op zichzelf snel, in cultuur veroorzaakt het ook geen problemen.

Belangrijk! Als het planten gepland is niet onmiddellijk na het rijpen en niet voor de winter, moet het plantmateriaal alleen op een donkere, koele plaats worden bewaard, bijvoorbeeld in een koelkast. Anders zullen de zaden verloren gaan.

zaden

Zaden moeten onmiddellijk na het rijpen of in de winter worden gezaaid – in dit geval verschijnen de scheuten in het voorjaar. Het is uiterst belangrijk om voor een goede hydratatie te zorgen. Vervolgens moeten de zaailingen worden gedoken met een interval van 5-10 cm. Het is noodzakelijk om de plant de gelegenheid te geven sterker te worden voordat u op het bloembed plant. Het beste is om het badhuis volgend voorjaar in een permanente habitat te transplanteren. De “lichten” zullen voor het tweede jaar na het zaaien bloeien.
Trollius asiaticus

Door de struik te verdelen

De vegetatieve reproductie is populairder. Door de moederloog te verdelen in de lente of de vroege herfst, is de plant veel gemakkelijker te planten. Het is noodzakelijk om de wortel uit te graven, te spoelen en te verdelen met een mes in een willekeurig aantal delen. Maak vervolgens een pitdiepte van 40 cm en plaats daar een zaailing.

Het planten moet worden gedaan op een afstand van 40-50 cm. Bladeren moeten worden afgesneden en nieuwe zullen na twee weken verschijnen. Het verdelen van het gordijn is de moeite waard om te produceren met volwassen, sterkere planten, die meer dan 5 jaar oud zijn.

Belangrijk! De badkamer tolereert gemakkelijk de winter en vorst, en de winterslaap vereist geen speciaal onderdak.

Verzorging van het Aziatische zwempak

Het is noodzakelijk om regelmatig de grond rond de plant los te maken, evenals wiet.
Bloemen van Aziatische zwemvleugels

watering

Dit is het het belangrijkste in de zorg voor een vocht-houdende bloem. Er moet speciale aandacht worden besteed aan jonge “lichten”; de plant heeft regelmatige overvloedige irrigatie nodig tijdens de actieve vegetatieve periode, dat wil zeggen van mei tot juni.

Biologische “verwanten” van het badhuis uit de familie van de Lyutikovs zijn de akoniet, klopogon, anemoon, spit, levermos, stroomgebied, clematis, delphinium.

Bijkomende bemesting

Voor het planten, is het noodzakelijk om compost of mest in de grond te maken met een snelheid van 3 emmers per vierkante meter. In de lente is het noodzakelijk om stikstofbemesting te doen of om organische of minerale meststoffen aan te brengen.

transplantatie

Zowel planten als planten kunnen het beste worden gedaan in de lente of de herfst. De beerput wordt uit de grond verwijderd, het wortelsysteem wordt gewassen, indien nodig wordt het in gelijke delen verdeeld en vervolgens op een andere plaats geplant. Zonder transplantatie kan de plant tot 10 jaar oud worden en na deze periode is het nodig het gordijn te verdelen.

Weet je dat? De bloemen en bladeren van het badhuis zijn rijk aan vitamines en mineralen en staan ​​ook bekend om hun hoge gehalte aan alkaloïden en flavonoïden, hierdoor worden ze veel gebruikt in de volksgeneeskunde van verschillende landen. Dus, bijvoorbeeld, in Mongolië, worden “lichten” beschouwd als een middel dat de immuniteit verhoogt en helpt het spijsverteringskanaal te verbeteren, in de Altai gebruiken ze het als een diureticum, en in Tibet – om het zicht te verbeteren.

Aziatisch zwempak

Weerstand tegen ziekten en plagen

“Frituren” is genoeg zijn stabiel om plagen te bestrijden, maar om de plant voor 100% te beveiligen, is het nodig om hem tijdig te laten bemesten, en in het vroege voorjaar om de oplossing van “Epin” te strooien. Om dit te doen, worden 10 druppels substantie verdund in één liter water. Om ervoor te zorgen dat de plant niet aan schimmelziekten lijdt, is het aan het einde van de vegetatie nodig het vervaagde gebladerte te verwijderen.

De badheuvel is onmisbaar voor het creëren van felgekleurde bloembedden en bloembedden op de site. De plant is verbazingwekkend pretentieloos, maar voegt tegelijkertijd een “vonk” toe aan de meest voorkomende tuinplot.


Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

2 + 1 =

map