Knyazhik Siberian: toepassing en soorten planten

Knyazhik Siberian: toepassing en soorten planten
Lianen worden meestal geassocieerd met tropische bossen, waar ze, in pogingen om de zon te bereiken, vaak onbegaanbare struikgewas creëren. Echter, relatief klein in lengte, hun gelijkenis, onder de naam “Prins van Siberië” – is ook wijdverspreid in gebieden met een landklimaat, met name in Siberië en het Verre Oosten. Deze plant is niet alleen decoratief en medicinaal, maar wordt ook vaak gebruikt als insecticide.

Kenmerken en toepassing van de plant

Knyazhik behoort tot de familie van Lyutikovs en is een unieke plant – hij klimt bomen, vormt struikgewas en heeft fijne decoratieve eigenschappen. De bladeren met draaiende bladstelen geven een spectaculair uiterlijk, en klokvormige bloemen geven stevigheid en zelfs wat stijfheid.

Neem contact op met andere leden van de boterbloem familie: rue, zilverkaars, nieskruid, bol bloem, anemoon, Aquilegia, rugpijn, monnikskap wolf en clematis.

Schoten van de prins van Siberië kunnen oplopen tot drie meter, bomen verdraaien, struiken of palen. Zijn bloemen zijn meestal wit of hebben kleine gele insluitsels. Er zijn variëteiten met bellen van roze, blauwe, paarse of violette kleuren.
Kenmerken en toepassing van de plant
In de volksgeneeskunde wordt gras gebruikt, dat geoogst moet worden vanaf het begin van de bloei tot de vorming van fruit. Siberische liaan wordt gebruikt in verschillende recepten – van gewone thee tot medicinale infusen in de oncologie.

Genezende eigenschappen

Net als veel andere planten die erin slaagden te overleven en zich te ontwikkelen in ruwe natuurlijke omstandigheden, heeft de prins in zijn structuur nuttige stoffen die kunnen worden gebruikt om de volgende ziekten te behandelen:

  • diabetes mellitus;
  • reuma;
  • ziekten van het ademhalingssysteem;
  • tuberculose;
  • hoofdpijn;
  • gewrichtspijn;
  • verlamming;
  • ziekten van het maagdarmkanaal;
  • oncologische ziekten.
Belangrijk! De verse scheuten van de prins zijn giftig, maar de gedroogde bladeren en scheuten kunnen worden gebruikt voor infusies.

Met betrekking tot kanker, in casu de kweek wordt gebruikt voor de behandeling en preventie van tumoren geheel andere organen (bijvoorbeeld, maag, darm, nier, lever), maar in ieder geval vóór het gebruik onder zeer belangrijk competent deskundige consulteren.

Basisaanzichten

De cultuur is wijdverspreid in het noordoosten van het Europese deel van de Russische Federatie, in Siberië, in de bergen van Centraal-Azië, op de rotsachtige oevers van de rivieren van het Verre Oosten. Ook kiest de prins rotsachtige hellingen in loof- of naaldbossen.
Basisaanzichten

Knyazhik de Siberiër

Deze liaan wordt als de mooiste van de taiga beschouwd. Het is in staat om elke toegankelijke ondersteuning te verdraaien en overvloedig te bloeien met prachtige verstrooiing van klokken. Bloemen kunnen heel verschillende kleuren hebben: van wit naar donker paars. Knyazhik, alles is gedecoreerd met een donkergrijze taiga, en tijdens de bloeiperiode, met zijn aroma, is het in staat letterlijk de voorbijgangers te charmeren.

Weet je dat? Botanici debatteren nog steeds over de vraag of de prins het geslacht Clematis binnengaat. Sommige wetenschappers beweren dat ze van hetzelfde geslacht zijn, terwijl anderen de plant categorisch onderscheiden als een afzonderlijke soort.

Prins Alpine

Deze inwoner van het centrum van Europa bloeit in de vroege zomer met blauw-violette bloemen. Aangenaam voor tuinders eigenschap van deze soort is de herhaalde bloei in augustus. Alpine variëteit is ook een uitstekende honingplant en wordt vaak gebruikt voor landschapsontwerp, als een plant voor het bedekken van de grond, vleiende pilaren of bomen.
Prins Alpine

Knyazhik grootbladig

De soort is wijdverspreid in het Verre Oosten, Oost-Siberië, Korea en China. Deze cultuur heeft karakteristieke grote bloemen in de kleur van blauw-paars tot zwart-violet. Effectieve bloei vindt plaats eind mei – begin juni. In de natuur is de plant uiterst zeldzaam, dus je kunt hem zien in de botanische tuinen in het noorden van het land (St. Petersburg, Apatity).
Knyazhik grootbladig

Knyazhik jacht

Het groeit in het Primorsky-territoir, in het oosten van Siberië, in het noorden van China en in Noord-Korea. Geeft de voorkeur aan steenhellingen in de bossen op een hoogte van 600 – 800 meter boven zeeniveau. Roze of blauwviolet, groot genoeg bloemen, verschijnen begin juni en bloeien tot half juli.
Knyazhik jacht

Belangrijk! Alle planten van deze soort zijn uitstekende honingplanten. Tijdens het bloeien komt het bijenleven om hen heen.

Grond voor de prins

De plant voelt heerlijk in losse, los alkalische of neutrale grond. De watergift moet gematigd zijn zonder stagnatie van water en de plantlocatie wordt op een zonnige plaats geselecteerd.

Een lichte schaduw is toegestaan, maar je hoeft niet te hard te werken met water geven. Bij het verplanten van de prins moet de put diep genoeg worden geplaatst – ongeveer 50 cm diep en 50 cm in diameter.

Zorg voor de prins

Zorg voor de cultuur is eenvoudig genoeg, dus dit soort zal benaderen en voor beginners zomergasten. De plant is pretentieloos en vereist geen speciale voorwaarden. Tijdens het zomerseizoen is het noodzakelijk om ten minste drie extra bemesting uit te voeren met minerale en organische meststoffen.

Weet je dat? Knyazhik vaak gebruikt als insecticide, omdat je met zijn hulp kunt vechten met bedwantsen en huismieren.

Dit gebeurt afwisselend – van het begin van de groei tot de vorming van knoppen. In de voorbereide grond kan de prins niet worden gevoed in het eerste levensjaar.

Het snoeien wordt uitgevoerd als de scheuten groeien en krimpen. Deze procedure moet in het voorjaar worden uitgevoerd om een ​​struik te vormen en in de zomer hoeft u alleen de beschadigde en droge stengels te verwijderen.
Zorg voor de prins
In de tuin kan de plant in zijn wil groeien, maar als het een versiering van de vooringang is, moet het regelmatig worden gevormd. Het onderste deel van de stelen kan pritenyat zijn, en landt op een afstand van 50 cm van de gastheer van de wijnstok.

Verzameling en verwerving

Bij kruidendokters is er geen informatie over het oogsten en gebruik van de plant voor therapeutische doeleinden. En, gezien het feit dat de prins giftig is, is het zorgvuldiger om alle recepten met het gebruik ervan te behandelen.

Net als clematis, wolfskers, hakmessen zacht, trosvlier, klit, daphne, schuifelt, berenklauw, taxus en krokussen zijn giftige planten, echter, wanneer de juiste wijze behandeld worden met hun helpen bij de behandeling van vele ziekten.

Bladeren en stengels worden verzameld tijdens de bloei en gedroogd in een schaduwrijke geventileerde ruimte. Het gedroogde materiaal wordt opgemaakt in zakken van natuurlijke stof en opgeslagen weg van vocht.

Contra

Zoals hierboven vermeld, is de plant in zijn verse vorm zeer giftig, maar na droging is hij van toepassing voor medicinale doeleinden. In elk geval mag het niet worden gebruikt door zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan het gebruik van geneesmiddelen van de prins ook aan degenen die problemen hebben met het cardiovasculaire systeem, omdat de stoffen waaruit de plant bestaat, het werk van het hart kunnen versnellen.
Contra
Hoe aantrekkelijk de beschreven plant je ook lijkt te zijn, vanwege de virulentie van de cultuur, is een doktersconsultatie noodzakelijk voordat medicatie wordt genomen met het onderhoud van de prins. Hij zou zowel esthetisch genot en het therapeutisch effect, en gezien het gebrek aan haar studie, is het te hopen, voldoende ernstig medicijn tegen verschillende ziekten, waaronder kanker te brengen.


Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 2 = 1

map