Welke schapen geven veel melk: melkrassen

Het melken van schapen
Het fokken van schapen wordt steeds populairder. Ze kweken ze voor verschillende doeleinden: iemand is geïnteresseerd in vlees, iemands wol, iemands melk, meer precies, zelfs meer kaas, die ervan wordt gemaakt. De kwestie is dat de fokkerij van melkschapen, waarop we in detail zullen blijven, erop gericht is om zoveel mogelijk grondstof te verkrijgen voor de daaropvolgende productie van kaas of andere gefermenteerde melkproducten.

Schapemelk wordt tenslotte niet zo gewaardeerd als de verschillende lekkernijen die ervan worden gemaakt. Deze omvatten alle soorten kazen, boter, kefir en nog veel meer. Welke rassen geschikt zijn voor deze doeleinden, stellen wij voor om te begrijpen.

Oost-Fries (Oost-Fries)

Een Duits door geboorte, Het Oost-Friese ras wordt vooral gewaardeerd onder schapenfokkers. Het feit is dat de Oost-Friese ras wordt gekenmerkt door hoge indicatoren in alle richtingen, dat wil zeggen, schapen en vlees, en zuivel en wol. Bovendien zijn ze zeer productief. Oost-Fries
Het ras staat bekend om zijn nogal omvangrijke afmetingen, het levend gewicht van een volwassen vrouwtje is 60-90 kg. De uiers van de vertegenwoordigers van dit ras zijn groot, de tepels zijn goed ontwikkeld, krachtig. Tijdens de lactatieperiode één lam kan 600 liter melk brengen.

De hoeveelheid udoynogo-grondstoffen per dag varieert van 3 tot 6 kg, het vetgehalte is 5-8% en het proteïnegehalte groter dan 5%. Voor dit ras is goede zorg erg belangrijk, schapen zijn grillig, ze hebben goede begrazing en voeding van hoge kwaliteit nodig. De beste manier om te fokken is solitair, maar groeien in een hok is ook acceptabel.

Weet je dat? Zeer populaire kazen die over de hele wereld geliefd zijn – feta, brynza, roquefort en veel provenches – worden uitsluitend gemaakt van schapenmelk.

Oost-Fries

tcigajskih

Verwijst naar de oudste rassen van schapen. Ook universeel vanwege het feit dat het in alle drie richtingen zeer productief is. De lactatieperiode van de vrouw duurt 125 – 130 dagen, op dit moment de melkopbrengst is van 130 tot 160 liter. Het ras wordt gekenmerkt door kracht en een goede gezondheid, die het op zijn beurt beschermt tegen verschillende kwalen.

Thuis kleinschalige fokkerij van schapen, velen hebben te maken met niet een grote keuze aan rassen in de omgeving, dus het wordt aanbevolen om de kenmerken van verschillende rassen te bestuderen – gissar, Merino, Edilbaev, Romanov.

Dieren kunnen bijna overal worden gekweekt, omdat ze niet pretentieus zijn en zich gemakkelijk aan elk klimaat aanpassen. In de winter, vooral wanneer lage temperaturen en hoge neerslag worden waargenomen, is het wenselijk om schapen in een schaapskooi te houden. Bij het voeren zijn er geen problemen, dieren zijn niet kieskeurig. tcigajskih

Lakayune

Langdurige selectiewerkzaamheden aan deze schapenfokkerij gaven hen veel positieve eigenschappen. Ze zijn erg sterk en bestand tegen ziekten en parasieten. Vereisen geen specifieke detentievoorwaarden en zijn niet grillig in voeding. De periode van lammeren door een vrouw duurt niet langer dan een maand, gedurende welke tijd ze erin slagen te winnen van 12 tot 15 kg. Lakayune

Belangrijk! De lactatieperiode voor vrouwelijke lakayunas duurt 160 dagen, plus de eerste maand na de geboorte van het nageslacht, die ook kan worden gebruikt voor melken als u lammeren overbrengt naar kunstmatige voeding of ze verkoopt voor vlees.

Dieet tijdens de lactatie kan 350 – 400 liter zijn kwaliteit zuivelproduct met een vetgehalte tot 8% en een eiwitgehalte van 5 tot 5,5%. Het ras Lakayun werd gefokt in Frankrijk, het past zich gemakkelijk aan de verschillende omstandigheden van detentie aan: arme rotsachtige gebieden en vruchtbare weiden.

Het wordt effectief gebruikt bij het beheer van intensieve landbouw, geschikt voor machinaal melken. Lakayune

Awassi schapen

Het ras komt uit Syrië, daar, op arme dorre weiden, hebben dieren kracht en immuniteit verworven, daarom worden ze als winterhard en pretentieloos beschouwd. Constante problemen met water hadden ook invloed op dit ras: lammeren kunnen slechts twee keer per week drinken. Ze verzamelen een kurdyuk, die ze helpt bij het ontbreken van eten en drinken. Awassi schapen

Belangrijk! Met goede voeding en goed onderhoud kan schapenavassi een recordhoeveelheid melk produceren, tot 800 liter tijdens de lactatieperiode.

De melkproductiviteit van schapenavassi is vrij hoog, Tijdens de lactatieperiode zijn ze in staat om 250 – 300 liter grondstof te produceren, die ongeveer 8% vet bevat. Van 100 liter schapenmelk wordt gemiddeld ongeveer 30 kg kaas of 7 kg gesmolten boter geproduceerd. Awassi schapen

Assaf

Dit ras verscheen als gevolg van de kruising van avasis en het Oost-Friese lam door Israëlische fokkers. Nu thuis, wordt het als het populairst beschouwd. In het jaar kan het vrouwtje brengen tot 450 liter melk. Assaf wordt gevraagd, zowel in Israël als in veel Europese landen en in de VS. Het ras heeft zichzelf bewezen als vlees en zuivelproducten, dus het is gewillig gefokt door boeren over de hele wereld. Assaf

Weet je dat? Schapenmelk is erg nuttig vanwege het hoge gehalte aan essentieel voor humane caproïsche en caprylische aminozuren. Ondanks het feit dat ze het product een specifieke smaak geven, overtreffen de voordelen ervan de voordelen van koemelk aanzienlijk.

Assaf
Bij het kiezen van een schapenras voor melkvee is het de moeite waard om niet alleen aandacht te besteden aan hoge udoynye indicatoren, maar ook om dieren te beschouwen vanuit de positie van wol, vleselijkheid en vruchtbaarheid. Geef de voorkeur aan sterke en winterharde lammeren om toekomstige zorgproblemen te voorkomen. Bovendien zijn er genoeg rassen die niet pretentieus zijn in voedsel en onderhoud, maar tegelijkertijd goede productiecijfers hebben.


Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

7 + 3 =

map