Bagaimana untuk meredupkan lembu itu

Lembu
Bertentangan dengan peribahasa bahawa Tuhan tidak memberikan seekor lembu kepada lembu sapi, sesetengah wakil sapi dari lembu tidak hanya memiliki senjata yang hebat ini, tetapi mereka juga disalahgunakan.

Mengenai bagaimana untuk menangani perkara ini, dan akan terus maju.

Kenapa lembu dan lembu jantan menetas

Secara semula jadi, lembu dan lembu menggunakan tanduk mereka untuk menangkis serangan pencegahan. Di samping itu, lembu-lembu dengan bantuan senjata ini mengetahui kedudukan kepimpinan mereka dalam kumpulan itu.
Lembu
Hidup dengan seorang lelaki, haiwan ini boleh dikatakan terhindar daripada ancaman daripada pemangsa, dan lembu dibenarkan dikawal oleh pemiliknya, tidak membongkok menaik. Walau bagaimanapun, kedua-dua lembu dan lembu-lembu kadang-kadang menunjukkan tanda-tanda kebencian terhadap satu sama lain dan juga kepada manusia.

Adakah anda tahu? Lembu lembu dan lembu sebenarnya mampu mempercepatkan kelajuan 50 km / j.

Selalunya ini disebabkan oleh sebab-sebab berikut:

  1. Sifat-sifat kongenital sifat haiwan yang tidak dapat disalahgunakan oleh kaedah yang tidak ganas.
  2. Percubaan lembu untuk melindungi anak lembunya dari ancaman yang kelihatan.
  3. Pembongkaran bahawa lembu cuba membina hubungan hierarki dalam kawanan.
  4. Reaksi haiwan untuk bergerak dengan kuat dan berkomunikasi dengan kuat di kalangan mereka sendiri.

Apa yang perlu dilakukan, bagaimana untuk merosakkan

Lembu badan dengan watak yang tidak masuk akal dari kelahiran hingga melarat dari tingkah laku yang agresif hampir mustahil. Haiwan ini akan kekal sehingga kematian mereka. Sekiranya lembu tersebut tidak mempunyai hasil susu yang tinggi, dan lembu – produktiviti daging atau kualiti pembiakan, haiwan semacam itu adalah cara langsung ke kilang pembungkus daging.

Ketahui tentang jenis-jenis anak lembu yang paling terkenal untuk penggemukan dan tentang keanehan yang tumbuh seperti lembu jantan.

Jika tidak, langkah-langkah perlu diambil untuk meminimumkan kemungkinan kerosakan daripada serangan haiwan tersebut.
Lembu

Potong tanduk

Kadang-kadang lembu pada usia anak lembu sepenuhnya dihapuskan oleh tanduk. Ini benar-benar menyelesaikan masalah keletihan haiwan yang mungkin. Walau bagaimanapun, mendapat dengan kumpulan itu dengan saudara-mara bertanduk, lembu tanpa tanduk itu sering tertakluk kepada pencerobohan dari teman wanita horny mereka yang dengan itu cuba untuk menekankan keunggulan mereka.

Di sini untuk spesimen tubuh seperti itu, terdapat kesan serius terhadap kesan radikal, yang merangkumi hujung tajam pada tanduk.

Sekali kuman luka itu sembuh, dengan itu dikendalikan lembu bukanlah sesuatu yang akan terus ditinggikan, dan sebaliknya, akan menjaga tanduk mata hutan mereka, akan mereka tidak agresif mengarahkan.

Adakah anda tahu? Hari ini di planet kita hidup lebih daripada satu bilion ketua lembu. Jumlah berat mereka adalah dua kali lebih besar daripada berat keseluruhan populasi Bumi.

Pasang di hujung penyerap kejutan tanduk

Satu lagi cara yang berperikemanusiaan untuk melindungi orang lain daripada pencerobohan lembu jantan adalah penyerap kejutan getah yang dipasang di ujung tanduk. Ini penyerap kejutan dalam bentuk kepingan kecil hos getah tebal atau cincin getah diletakkan di hujung tanduk dan dipasang pada mereka.
Lembu
Gunung mestilah dipercayai, jika tidak, haiwan itu akan mengeluarkan penyerap kejutan menggunakan pagar atau kayu yang terdekat.

Pakai baju halus (patch mata)

Untuk menghadkan lembu bodlivuyu dalam pergerakan mereka dan dengan itu melindungi orang lain daripada serangan haiwan agresif pada lembu muka memakai baju singkat, yang mana panjang yang dikehendaki melalui tali terikat haiwan, seperti pokok.

Lembu mempunyai keupayaan untuk merumput di kawasan tertentu, tetapi ia terhad dalam gerakan dan tidak dapat mencapai tanduk mangsa yang berpotensi jauh.

Penting! Tidak mahu pergi ke gerai untuk memerah susu, lembu yang berkenaan rasa tidak puas hati dan juga pencerobohan bukan kerana yang berwatak tidak baik, tetapi kerana lumpur di gerai, yang tidak mengalami haiwan-haiwan yang bersih.

Cara penyembuhan yang baik adalah pembalut, yang mana mata ternak terikat, dengan itu mengurangkan peluang untuk melihat objek pencerobohannya. Versi ringan kaedah ini diperbuat daripada kulit atau kasut getah, yang menjadikannya sukar untuk mengimbas sampingan haiwan, dengan ketara mengurangkan jumlah objek yang memprovokasi untuknya.
Lembu

Kencangkan pad ke tanduk (papan kayu)

Salah satu cara yang berkesan, yang meniadakan percubaan seekor lembu untuk menimbulkan kemudaratan yang besar pada seseorang, adalah plak yang dipasang pada tanduk binatang dari atas. Panjang bar harus melebihi jarak antara tanduk sentimeter dengan 20.

Anda akan berguna untuk mengetahui apa yang baka lembu milik tenusu: Dutch, coklat Latvian, Ayrshire, Red Steppe, dan apa – yang untuk disembelih Hereford, Belgium Blue, Highland, Aberdeen Angus.

Dua lubang dibor di atasnya, yang mesti bertepatan dengan kedua-dua ujung tanduk kedua-duanya dalam jarak antara mereka dan diameternya. Plank diletakkan di hujung tanduk dan dipasang dengan skru dan pencuci.

Dengan peranti yang serupa pada tanduk, seekor binatang selama beberapa minggu biasanya yakin dengan tidak berguna serangannya, selepas itu bar dapat dikeluarkan. Sekiranya kaedah pendidikan ini tidak berfungsi, tanduk lembu lagi diikat pada plat – kali ini untuk tempoh yang lebih lama.

Untuk bertepuk tangan ke telinga atau hidung

Dalam lembu, tempat yang paling sensitif di dalam badan adalah mata, telinga dan hidung. Kadang-kadang, untuk menghidupkan sapi lembu, ia terkena telinga atau hidung. Telinga secara bergantian tarik di pangkal tali elastik, menyebabkan haiwan itu sensasi yang menyakitkan sehingga tidak lagi kepada tubuh.

Dan pada hidung keras bertepuk telapak tangan anda. Perkara yang sama kadang-kadang dilakukan dengan telinga.
Lembu
Kaedah-kaedah ini, untuk memastikan, agak kejam, bagaimanapun, lembu-lembu yang mereka gunakan bukan hadiah.

Langkah melampau

Kadang-kadang walaupun langkah-langkah yang paling keras tidak memberi perhatian kepada lembu yang tidak ternama, di mana kualiti ini bersifat kelahiran. Oleh itu, tidak ada yang tersisa, kecuali menghantarnya ke kilang daging. Dan hanya penunjuk produktif yang sangat tinggi dapat menyimpan hewan kekerasan dari rumah penyembelihan buat sementara waktu.

Penting! Memiliki memori yang baik, lembu tidak lupa pesalah mereka. Oleh itu, jangan takut mereka, menggoda mereka atau menyebabkan mereka sakit yang tidak adil.

Lembu yang baik, meragukan secara damai di padang rumput dan memberikan susu, – sering gambaran indah ini tidak sesuai dengan realiti. Haiwan yang besar dan kuat, dilengkapi dengan tanduk tajam, boleh menjadi sumber bahaya sebenar dalam penternakan, yang hanya boleh dicegah melalui usaha yang penting.

Setiap pemilik lembu harus tahu cara menerapkannya.


Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 2 = 2

map